Skip til hoved indholdet
    Hjem For kursister Tests og prøver Særlige vilkår og hjælpemidler

Særlige vilkår og hjælpemidler

Hvis du lider af en funktionsnedsættelse eller har tilsvarende vanskeligheder som for eksempel ordblindhed kan du søge om at aflægge danskprøver og vidensprøver med særlige hjælpemidler eller på særlige vilkår.

Få hjælp ved særlige situationer

Hvis du lider af en funktionsnedsættelse eller har tilsvarende vanskeligheder - det kan for eksempel være, at du er ordblind eller lider af PTSD - kan du søge om at aflægge danskprøver og vidensprøver med særlige hjælpemidler eller på særlige vilkår.

Det kunne være et teknisk hjælpemiddel, assistance fra en hjælper, forlænget tid til prøven eller andre relevante tilpasninger.  

Hvordan søger jeg om hjælp?

Hvis du har brug for særlig hjælp til prøven, skal du søge om det senest 8 uger før prøvedatoen. Tag en snak med din underviser om mulighederne, og så vil underviseren hjælpe dig med en ansøgning.

Din ansøgning og den nødvendige dokumentation skal sendes til Sprogcenter Aalborg senest 8 uger før eksamen. 

Hvis du vil vide mere

Der findes forskellige muligheder for særlige prøvevilkår. Herunder kan du se, hvad det typisk vil være.

Forlænget prøvetid

Hvis du arbejder langsommere på grund af dine udfordringer, kan du få 25% ekstra tid til at gennemføre prøven. 

Brug af tekniske hjælpemidler

Hvis du er ordblind kan du få tilladelse til at bruge tekst-til-tale-software eller andre læse- og skrivestøtteprogrammer, der hjælper dig med at læse opgavetekster og stave korrekt i dine svar.

Bemærk, at du selv skal medbringe dine egne hjælpemidler, da Sprogcenter Aalborg ikke kan stille disse til rådighed.

Separat prøvelokale

Hvis du let bliver distraheret eller lider af PTSD, kan du få mulighed for at aflægge prøven i et separat lokale for at skabe et mere roligt og kontrolleret miljø.

Tilstedeværelse af en hjælper

Du kan have brug for en person, der hjælper med praktiske ting, som for eksempel at finde rundt i prøvematerialet, eller forstå og følge instruktionerne korrekt, uden dog at hjælpen påvirker prøvens faglige indhold.

Du skal kunne dokumentere din funktionsnedsættelse. Dokumentationen kan være en udtalelse fra en læge, psykolog, synskonsulent eller anden relevant fagperson, som bekræfter din funktionsnedsættelse. Det er vigtigt, at denne dokumentation ikke er ældre end 2 år, medmindre funktionsnedsættelsen er varig, som for eksempel, hvis du er ordblind.

Kontakt

Sprogcenter Aalborg

Kastetvej 26 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 58 10

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Sprogcenter Aalborg

Kastetvej 26
9000 Aalborg
Telefon: 99 31 58 10

CVR-nummer: 29189420
EAN-nummer: 5798003743493
Tilgængelighedserklæring
Mød os på Facebook