Skip til hoved indholdet
    Hjem Lær dansk hos os Danskuddannelser

Danskuddannelser

Sprogcenter Aalborg tilbyder gratis danskuddannelse for der fleste udlændinge. Her lærer du at tale, forstå, læse og skrive dansk, og du får indsigt i dansk kultur, arbejdsmarkeds- og samfundsforhold. Danskuddannelsen skal give dig nødvendige i færdigheder i dansk, så du kan klare dig som borger i Danmark, på arbejdspladsen eller i uddannelse.

De tre danskuddannelser 

Der findes tre danskuddannelser: Danskuddannelse 1, 2 og 3. Alle tre uddannelser er tilrettelagt, så de kan gennemføres inden for 3 år. 

Hver uddannelse er tilrettelagt forskelligt, og som kursist får du plads på den danskuddannelse, der passer til dine forudsætninger og behov for at lære dansk.

Du kan ikke selv vælge, hvilken danskuddannelse du vil gå på. Når du starter hos Sprogcentrer Aalborg, vil der være en samtale, hvor vi vurderer, hvilken uddannelse og niveau, der passer til dig. 

Danskuddannelserne

Uddannelsen er for dig, som ikke kan læse og skrive på dit modersmål, samt latinske analfabeter, uden kendskab til et europæisk skriftsystem. Uddannelsen slutter med en prøve i Dansk 1. 

Målet med undervisningen er, at give dig grundlæggende færdigheder i at tale, læse og skrive dansk. På den måde kan du klare dig på det danske arbejdsmarked og som borger i det danske samfund. 

Moduler og Danskprøve 1 

Danskuddannelse 1 består af 6 moduler af forskellig varighed. Hvert modul slutter med en modultest, som du skal bestå for at komme videre på næste modul. Sidste modul slutter med en skriftlig og mundtlig Prøve i Dansk 1.  

Hvis du ønsker at lære mere dansk, efter du har bestået Danskuddannelse 1, kan du tilmelde dig et FVU-kursus på Sprogcenter Aalborg.

Læs mere om FVU her. 

Undervisningstider 

På Sprogcenter Aalborg tilbyder vi danskkurser om formiddagen, eftermiddagen og om aftenen.  

Uddannelsen er for dig, der har en kort skole- og uddannelsesbaggrund fra dit hjemland. Det vil sige 8-10 års skolegang. Uddannelsen afsluttes med Prøve i Dansk 2. 

Målet med undervisningen er, at give dig grundlæggende færdigheder i at tale, læse og skrive dansk. På den måde kan du klare dig på det danske arbejdsmarked og som borger i det danske samfund. 

Moduler og Danskprøve 2

Danskuddannelse 2 består af 6 moduler af forskellig varighed. Hvert modul slutter med en modultest, som du skal bestå for at komme videre på næste modul. Sidste modul slutter med en skriftlig og mundtlig Prøve i Dansk 2.  

Hvis du ønsker at lære mere dansk, efter du har bestået Danskuddannelse 2, kan du tilmelde dig et FVU-kursus på Sprogcenter Aalborg.

Læs mere om FVU her. 

Undervisningstider 

På Sprogcenter Aalborg tilbyder vi danskkurser om formiddagen, eftermiddagen og om aftenen.  

Uddannelsen er for dig med en mellemlang eller lang skolebaggrund eller uddannelse. Det vil sige, at du har gået i skole i mindst 12 års. Uddannelsen afsluttes med Prøve i Dansk 3.  

Målet med undervisningen er, at dit danskniveau bliver højt nok til, at du kan få et job eller fortsætte på en uddannelse, og at du kan deltage aktivt som borger i det danske samfund. 

Moduler og Danskprøve 3

Danskuddannelse 3 består af 5 moduler af forskellig varighed. Hvert modul slutter med en modultest, som du skal bestå for at komme videre på næste modul. Sidste modul slutter med en skriftlig og mundtlig Prøve i Dansk 3.  

Hvis du ønsker at lære mere dansk, efter du har bestået Danskuddannelse 3, kan du tilmelde dig et FVU-kursus på Sprogcenter Aalborg.

Læs mere om FVU her. 

Studieprøve

Efter at have bestået Prøve i Dansk 3 kan du muligvis fortsætte til modul 6 med Studieprøven, der er én af adgangsbetingelserne til videregående uddannelser i Danmark.

Det kræver særlige forudsætninger at blive optaget på studieprøve-holdet. Her vurderer vi blandt andet ud fra dit resultat fra Prøve i Dansk 3.

Undervisningstider 

På Sprogcenter Aalborg tilbyder vi danskkurser om formiddagen, eftermiddagen og om aftenen.  

Danskuddannelse 3 AAU-Campus 

Som udgangspunkt foregår undervisningen på Sprogcentret. Der er dog mulighed for at placere undervisningen på AAU-campus for AAU-studerende og ansatte, hvis der en tilstrækkelig stor gruppe studerende/ansatte, der kan starte på samme tid. 

Sprogcenter Aalborg tilbyder et særligt tilrettelagt online-forløb for studerende, udelukkende med online deltagelse.

Dette tilbud er for dig, som i en kortere periode ikke kan møde op og deltage i undervisningen på skolen, men som stadig ønsker at lære dansk. 

For at deltage i online-undervisningen kræver det, at du har et højt aktivitetsniveau og kan klare selvstudie.

Dette forløb tilbydes normalt til kursister, der er på minimum modul 3.4 niveau. 

Når du tilmelder dig et danskkursus, skal du være opmærksom på vores handelsbetingelser.

Læs vores handelsbetingelser

Kontakt

Sprogcenter Aalborg

Kastetvej 26 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 58 10

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Måske du også er interesseret i

Sprogcenter Aalborg

Kastetvej 26
9000 Aalborg
Telefon: 99 31 58 10

CVR-nummer: 29189420
EAN-nummer: 5798003743493
Tilgængelighedserklæring
Mød os på Facebook