Skip til hoved indholdet
    Hjem Lær dansk hos os Lær dansk hos Sprogcenter Aalborg

Lær dansk hos Sprogcenter Aalborg

Bliv en af de omkring 1000 kursister, der hvert år læser dansk på Sprogcenter Aalborg. Sprogcentret er en del af Aalborg Kommune og underviser og servicerer kursister, der er kommet til kommunen som arbejdstagere, studerende, flygtninge, au pairs og meget mere. Undervisningen foregår både i dag- og i aftentimerne.

Mange muligheder

Når du læser dansk hos Sprogcenter Aalborg vil du kunne læse sammen med mere end 100 nationaliteter. Danskundervisningen bliver så vidt muligt tilpasset job, studier eller andre aktiviteter. 

Som udgangspunkt får du din undervisning i sprogcentrets lokaler. Vi har dog også mulighed for at arrangere undervisningen på andre uddannelsesinstitutioner - herunder AAU campus for AAU studerende og ansatte, hvis en større gruppe af studerende eller ansatte kan starte på samme tid.  

Vi tilbyder også danskkurser for udenlandske medarbejdere på virksomheder. Undervisningen tilrettelægges fleksibelt ud fra virksomhedens og medarbejdernes behov, og målet med undervisningen er, at udenlandske medarbejdere kan tale, læse og skrive dansk på et niveau, der passer til virksomhedens behov og medarbejderens jobfunktion. 

Hos Sprogcenter Aalborg er vi også testcenter for de statsautoriserede danskprøver PD1, PD2, PD3 og Studieprøven, samt Medborgerskabsprøven og Indfødsretsprøven. 

Danskuddannelser som deltidsstudie

Hver af de tre danskuddannelser er et deltidsstudie. Tilbuddet om danskuddannelse er gyldigt i op til 5 år fra det tidspunkt, hvor du modtager en henvisningsbrev fra din kommune. Det sker normalt inden for den første måned, efter du er flyttet til kommune.

Der er løbende start på uddannelserne gennem året. 

Sprogcenter Aalborg tilrettelægger undervisningen, så uddannelsen kan gennemføres på 3 år.

Læs mere om de danske sprogcentre på dedanskesprogcentre.dk

Hvis du vil vide mere

Er du flygtning eller familiesammenført med en flygtning, deltager du i danskuddannelse som led i kommunens selvforsørgelses- og hjemrejseprogram eller introduktionsprogram.

Hvis du får ydelser, og ikke deltager i danskuddannelsen, kan det få en betydning for, om du fortsat kan få din ydelse. 

Er du udlænding, der arbejder eller studerer i Danmark, modtager du et tilbud fra din kommune om danskuddannelse som led i et introduktionsforløb.

Du er ikke forpligtet til at tage imod tilbuddet.

Kontakt

Sprogcenter Aalborg

Kastetvej 26 9000 Aalborg

Ring til os

99 31 58 10

Skriv til os

Åbningstider

Telefontider

Måske du også er interesseret i

Sprogcenter Aalborg

Kastetvej 26
9000 Aalborg
Telefon: 99 31 58 10

CVR-nummer: 29189420
EAN-nummer: 5798003743493
Tilgængelighedserklæring
Mød os på Facebook